Rite of the Womb

Vrouwencirkel met Rite of the Womb

Ik nodig je van harte uit voor
een bijzondere vrouwencirkel met Rite of the Womb
op zaterdagmiddag 11 mei

Deze cirkel is geweest.
Stuur me een mailtje als je op de hoogte gehouden wil worden van nieuwe data.

De Vrouwencirkel is een plek waar je stil kunt staan.

Waar je jezelf mag zijn met alles wat er is.

Waar je diepe ontspanning ervaart.

Waar je je verbindt met jezelf, met jouw vrouw-zijn en met andere vrouwen.

Waar je je gedragen voelt.

De Rite of the Womb – Rite van de Baarmoeder – is een krachtig ritueel uit de traditie van de Q’eros, een volk uit het Andesgebied van Peru. Het is de 13e rite van de Munay-Ki inwijdingen. Het getal 13 is verbonden met de 13 manen in een jaar en de cyclus (maandstonden) van de vrouw. De rite wordt over de hele wereld door vrouwen doorgegeven.

The womb is not a place to store fear and pain
The womb is to create and give birth to life

In de cirkel nodig ik je uit je te verbinden met jouw baarmoeder en jouw vrouwenlijn.

Er is steeds meer bekend hoe trauma doorgegeven wordt in de generaties. Ik werk onder andere met familieopstellingen en kom dit vaak tegen in mijn begeleiding.

De Rite of the Womb is een krachtig en zacht ritueel om je los te maken van pijn en angst en je op een voedende manier te verbinden met jouw vrouwenlijn.

Je eert je baarmoeder als een plek voor creatie en geboorte van nieuw leven.

Ook als je geen baarmoeder meer hebt of niet (meer) menstrueert, kun je deelnemen aan dit ritueel. Je bent welkom.

Wat je kunt ervaren in deze vrouwencirkel

 ♡ Een veilige bedding om in te landen

 ♡ Verbinding met jezelf, met je baarmoeder en je hele lijf

 ♡ Verbinding met andere vrouwen

 ♡ Ruimte om te delen (of niet)

 ♡ Deelname aan een krachtig ritueel dat door vrouwen over de hele wereld wordt doorgegeven

 ♡ Loslaten van pijn en angst van jezelf en de generaties voor je

 ♡ Ervaren van innerlijke veiligheid en kracht

Waar & Wanneer

Zaterdag 11 mei 2024
Van 14 tot 16.30 uur
In Studio het Hof in het centrum van Culemborg

De kosten zijn 35 euro.
De aanmelding gaat heel gemakkelijk via Hipsy.

De cirkel zit vol!

Reacties na eerdere vrouwencirkels
"De cirkels waren warm en verbindend. Een plek om te zijn en te landen. Een plek waar je gewoon even mag zijn en waar niet per se vriendschap hoeft te ontstaan, maar waar we juist als vrouwen elkaar volledig steunen vanuit onze vrouwelijke energie.

Het is echt anders dan ‘gewoon met vriendinnen kletsen’. Ik was geraakt door de zachtheid en kwetsbaarheid die er mag zijn. Geen adviezen, maar alleen delen en voelen.

Ik heb ervaren met mezelf in verbinding te zijn en tegelijkertijd écht contact te maken met een ander. De avonden hebben er aan bijgedragen dat ik me veel steviger voel dan een half jaar geleden.

Fransien is puur en ik vind het knap hoe ze ook echt een voorbeeld is in de groep van hoe je connectie blijft maken met wat je zelf voelt tijdens de cirkel.”
Zoé ten Brink, projectleider onderwijs
"De cirkel geeft verdieping en bezinning en verbinding met jezelf en anderen en dat is iets waar we in deze tijd allemaal naar snakken volgens mij.

In de cirkel heb ik geleerd om midden in een groep bij mezelf in te checken en bij mezelf te blijven in contact met de ander, en zo niet, dan in elk geval weer terug te kunnen komen bij mezelf tijdens het contact met de ander.

Wat ik fijn vind aan Fransien is haar menselijkheid. In hoe ze haar eigen menselijkheid durft te laten zien, maar ook in hoe - met haar gave de ander zo welkom te heten - de menselijkheid van iedereen er zo mocht zijn. Ze heet ons welkom zoals we zijn."
Margriet, orthopedagoog
"Ik heb ontdekt dat het heel fijn is om op een andere manier verbinding met mensen te kunnen ervaren die je eigenlijk niet goed kent.

Fransiens open en ontwapende houding zorgt ervoor dat alles er mag zijn zonder oordeel.

De avonden waren prettig en gaven veel inzicht in mezelf. Het heeft me verdieping gebracht. Ik voel me meer in verbinding met mezelf."
Laura
“Ik dacht in eerste instantie dat een vrouwencirkel niks voor mij was, maar het heeft me dichter bij mezelf gebracht.

Ik heb geleerd om ruimte te geven aan mijn gevoelens, zonder te oordelen. Dat zorgt dat de spanning minder oploopt van binnen.”
Anoniem
"De cirkel was elke maand een rustpunt om stil te staan bij wat ik wil en voel. Het heeft me helderheid gebracht, vooral tijdens de begeleide meditaties. Ook vond ik het heel mooi dat we zoveel konden delen.

Fransien is heel rustig en biedt veel ruimte. Ik vond het fijn dat ze inspeelde op wat er op dat moment speelde."
Nienke
Fransien Walton

Hoi, ik ben Fransien

Ik geloof dat de wereld mooier is als jij jezelf bent. Als jij je verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen. En de ruimte en vrijheid voelt om keuzes te maken die voor jou kloppen.

Al ruim 10 jaar begeleid ik mensen als coach en trainer. Ik werk specifiek met vrouwen, omdat ik denk dat de wereld vrouwen nodig heeft die leven vanuit verbinding met zichzelf en hun talenten.

Ik ben onder andere geschoold in NLP, Systemisch Werk (familieopstellingen), het Enneagram, Vrouwelijk Leiderschap en werken met overtuigingen, gezondheid, stress en trauma (Psych-K, Live the Connection, het Alexander Concept).

Het belangrijkste wat ik doe in mijn werk is een veilige ruimte creëren waarin persoonlijke groei mogelijk is. Zie ook mijn blog over Holding Space.

De Rite of the Womb heeft mij diep geraakt en ik geef het graag door in deze cirkel.

Antwoorden op mogelijke vragen

Twijfel je of een vrouwencirkel of de rite of the womb wel iets voor jou is? Neem contact met me op. We kunnen altijd even bellen. Dan vertel ik wat meer over mijn manier van werken en mijn visie op de vrouwencirkels en kan jij je vragen stellen. En daarna een beslissing nemen.

Dat begrijp ik. Er zijn vaak meer vrouwen die het spannend vinden of niet zo goed weten wat ze te wachten staat. Je bent welkom, ook als je het spannend vindt. Vind je het fijn me eerst even te spreken, neem dan contact op.

Mijn cirkels zijn een combinatie van delen (met een talking stick), een inleiding op het thema en oefeningen met beweging, adem, visualisatie, aanraking, ontmoeting.

In deze cirkel doen we met elkaar de rite of the womb.

Als begeleider draag ik zorg voor een veilige sfeer. We zitten letterlijk in een cirkel en maken het comfortabel met kussentjes op de grond. Er is thee en iets lekkers.

Nee 😉 Er bestaan heel veel verschillende soorten vrouwencirkels. En ik weet natuurlijk niet precies wat jij zweverig vindt. Maar ik hou ervan als het ook praktisch en met beide benen op de grond is. In de cirkel gaat het wel over voelen en energie. We doen ook meditatie/visualisatie oefeningen. En tegelijk zitten we met onze billen stevig op de grond. Ik maak ook graag een grapje of luchtige opmerking tussendoor.

Nee 😉 Dat is natuurlijk mijn mening en ik weet niet wat jij zweverig vindt. Voor mij is dit ritueel een krachtige manier om oude angst en pijn los te laten en innerlijke veiligheid en kracht te ervaren. Klinkt best fijn toch? Voor mij is het niet zweverig, maar juist aards, omdat het gaat over mijn verbinding met mijn lijf, de baarmoeders voor me en de aarde.

Deze vraag kwam van een vrouw die eerder bij me in de cirkel was. Toen was het heel fijn, maar hier was ze niet zo zeker van.

Het korte antwoord op de vraag is nee.

Het langere antwoord:

Allereerst, emoties zijn altijd welkom in de cirkel.

Als er tranen zijn, zijn er tranen. En ook als je je boos, geïrriteerd, bang, blij of euforisch voelt, mag je dat voelen en uiten. Welkom!

Ik nodig je altijd uit om te voelen wat er te voelen valt.

Maar wat gaan we dan voelen?

De rite van de baarmoeder is een krachtig en zacht ritueel om je los te maken van pijn en angst en je op een voedende manier te verbinden met jouw vrouwenlijn. Je eert je baarmoeder als een plek voor creatie en geboorte van nieuw leven.

Dat betekent dat we contact maken met wat er in onze baarmoeder en onze vrouwenlijn leeft. Daar zal zeker iets te voelen zijn.

Maar we gaan niet op zoek naar pijn van onszelf of onze voormoeders om ons daar eens lekker in te wentelen. We gaan dit ook niet op een heftige manier ‘releasen’. Dat is niet de bedoeling van dit ritueel en sowieso niet mijn manier van werken.

Als het gaat om onze vrouwenlijn en doorgegeven pijn, dan is het in mijn ogen niet de bedoeling dat wij dat diep doorvoelen. We hoeven ook niet alles voor onze hele vrouwenlijn op te lossen of te helen.

Het gaat om jou. Als er veel pijn en angst in de generaties voor je is geweest, hoef jij dat niet allemaal te dragen en te voelen. Dat is juist waar deze rite over gaat: jouw baarmoeder (of de plek van je baarmoeder) mag een plek zijn vrij van pijn en angst.

En ook als er in jouw leven veel pijn en angst is (geweest) rond je baarmoeder, dan hoef je daar niet keihard dwars doorheen. De rite is zacht en tegelijk krachtig.

Je bent zo welkom. Ook als je het een beetje spannend vindt.

Een vrouwencirkel is in mijn ogen veel meer dan een beetje kletsen en thee drinken. Daarom draag ik als begeleider zorg voor een stevige bedding en oefeningen die inzicht, verdieping of een nieuwe ervaring geven.

Een vrouwencirkel is ook geen praatgroep of therapie. We gaan niet elkaars problemen oplossen of advies geven. Ieder draagt zichzelf.

Wel is er ruimte om te delen (je bepaalt altijd zelf wat en hoeveel) en luisteren we met aandacht naar elkaar.

Je bent van harte welkom met alles wat er is. Ik weet dat het voor sommige vrouwen heel spannend is. Stel je eens voor, hoe zou het zijn om je veilig te voelen in een groep vrouwen? Stel dat je dat zou kunnen ervaren? Veilig was het meest genoemde woord in de reacties op de vrouwencirkel van 18 november 2022.

Jazeker. Alleen die staan nu nog niet gepland. Stuur me een mailtje als je op de hoogte gehouden wilt worden.

Dit is een éénmalige cirkel waarvan de kosten 35 euro zijn (inclusief transactiekosten). Dat kan je in één keer betalen via Hipsy.

Kom je naar de Vrouwencirkel
met Rite of the Womb?

Scroll naar boven
Scroll naar top