Vrouwencirkel Culemborg
Ga je mee op reis?
Een reis van Verbinding?

De huidige groep zit vol en we zijn samen op reis. Neem contact op om op de hoogte te blijven van nieuwe data in 2024.

Deze reis is voor vrouwen die meer verbinding willen in hun leven. Bij wie het leven misschien niet altijd vlekkeloos verloopt. (Bij wie wel?) En die voelen dat harder werken niet de oplossing is.

Vrouwen die ruimte willen voelen.
Om zichzelf te zijn.
Om te ontspannen.
Om plezier te hebben.
Om te verbinden. Met zichzelf en met anderen.

Ruimte om van het leven te genieten.

Ben jij die vrouw?

Je bent van harte welkom!

De Vrouwencirkel is een plek waar je stil kunt staan.

Waar je jezelf mag zijn met alles wat er is.

Waar je diepe ontspanning ervaart.

Waar je je verbindt met jezelf, met jouw vrouw-zijn en met andere vrouwen.

Waar je je gedragen voelt.

Waar wil jij meer van in je leven?
En geef jij dat aandacht?
 
Meer ontspanning, verbinding en ruimte voor jezelf vraagt niet om harder te gaan werken. Het heeft aandacht nodig.
 
Wat als je die aandacht voor jezelf organiseert door een maandelijkse cirkel?
 

Een cirkel waar je stil mag staan, op adem mag komen en gewoonweg mag zijn. Waar je achterover kan leunen. Waar je diepe verbinding ervaart met jezelf. Waar je gevoed en geïnspireerd wordt. Waar je je veilig voelt in de vertrouwdheid van een vaste groep.

Als je meegaat op de Reis van Verbinding, krijg je

 ♡ Elke maand een plek voor jezelf waar je ontspant en geïnspireerd wordt.

 ♡ Voeding voor de verbinding met jezelf en jouw vrouw-zijn.

 ♡ Een vaste groep vrouwen waarmee je je kunt verbinden.

 ♡ Na elke cirkel een oefening om thuis te doen. Als ondersteuning om dat wat je meeneemt uit de cirkel te integreren in je dagelijks leven.

 ♡ Een appgroep om met elkaar te delen (geen spam) en voor vragen en inspiratie.

 ♡ Voorafgaand aan de eerste cirkel een telefonisch gesprek met mij waarin we je verwachtingen en verlangens bespreken. Zodat ik de inhoud van de cirkels kan afstemmen op de behoeften en wensen in de groep.

Waar & Wanneer

Eens per maand op vrijdagavond van 19.45 tot 22 uur.
In de ruimte van Yogabalans, Buitenmolenstraat 7 in Culemborg.

Data:
10 november en 8 december 2023
19 januari, 9 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei en 21 juni 2024

Er gaan 10 vrouwen mee op reis.

De groep zit vol en we zijn op reis met elkaar.

Gebruik de knop om me een mailtje te sturen en op de hoogte te blijven van nieuwe data in 2024.

 
Reacties na de vorige Reis van Verbinding
"De cirkels waren warm en verbindend. Een plek om te zijn en te landen. Een plek waar je gewoon even mag zijn en waar niet per se vriendschap hoeft te ontstaan, maar waar we juist als vrouwen elkaar volledig steunen vanuit onze vrouwelijke energie.

Het is echt anders dan ‘gewoon met vriendinnen kletsen’. Ik was geraakt door de zachtheid en kwetsbaarheid die er mag zijn. Geen adviezen, maar alleen delen en voelen.

Ik heb ervaren met mezelf in verbinding te zijn en tegelijkertijd écht contact te maken met een ander. De avonden hebben er aan bijgedragen dat ik me veel steviger voel dan een half jaar geleden.

Fransien is puur en ik vind het knap hoe ze ook echt een voorbeeld is in de groep van hoe je connectie blijft maken met wat je zelf voelt tijdens de cirkel.”
Zoé ten Brink, projectleider onderwijs
"De cirkel geeft verdieping en bezinning en verbinding met jezelf en anderen en dat is iets waar we in deze tijd allemaal naar snakken volgens mij.

In de cirkel heb ik geleerd om midden in een groep bij mezelf in te checken en bij mezelf te blijven in contact met de ander, en zo niet, dan in elk geval weer terug te kunnen komen bij mezelf tijdens het contact met de ander.

Wat ik fijn vind aan Fransien is haar menselijkheid. In hoe ze haar eigen menselijkheid durft te laten zien, maar ook in hoe - met haar gave de ander zo welkom te heten - de menselijkheid van iedereen er zo mocht zijn. Ze heet ons welkom zoals we zijn."
Margriet, orthopedagoog
"Ik heb ontdekt dat het heel fijn is om op een andere manier verbinding met mensen te kunnen ervaren die je eigenlijk niet goed kent.

Fransiens open en ontwapende houding zorgt ervoor dat alles er mag zijn zonder oordeel.

De avonden waren prettig en gaven veel inzicht in mezelf. Het heeft me verdieping gebracht. Ik voel me meer in verbinding met mezelf."
Laura
“Ik dacht in eerste instantie dat een vrouwencirkel niks voor mij was, maar het heeft me dichter bij mezelf gebracht.

Ik heb geleerd om ruimte te geven aan mijn gevoelens, zonder te oordelen. Dat zorgt dat de spanning minder oploopt van binnen.”
Anoniem
"De cirkel was elke maand een rustpunt om stil te staan bij wat ik wil en voel. Het heeft me helderheid gebracht, vooral tijdens de begeleide meditaties. Ook vond ik het heel mooi dat we zoveel konden delen.

Fransien is heel rustig en biedt veel ruimte. Ik vond het fijn dat ze inspeelde op wat er op dat moment speelde."
Nienke
Fransien Walton

Hoi, ik ben Fransien

Ik geloof dat de wereld mooier is als jij jezelf bent. Als jij je verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen. En de ruimte en vrijheid voelt om keuzes te maken die voor jou kloppen.

Al ruim 10 jaar begeleid ik mensen als coach en trainer. Ik werk specifiek met vrouwen, omdat ik dat het allerleukste vind. En omdat ik denk dat de wereld vrouwen nodig heeft die leven vanuit verbinding met zichzelf en hun talenten.

Ik ben onder andere geschoold in NLP, Systemisch Werk (familieopstellingen), het Enneagram, Vrouwelijk Leiderschap en werken met overtuigingen, gezondheid, stress en trauma (Psych-K, Live the Connection, het Alexander Concept).

Het belangrijkste wat ik doe in mijn werk is een veilige ruimte creëren waarin persoonlijke groei mogelijk is. Zie ook mijn blog over Holding Space.

Ik kijk erg uit naar deze Reis van Verbinding. Ga je mee?

Antwoorden op mogelijke vragen

Heb je nog nooit een cirkel bijgewoond en twijfel je of het iets voor je is, neem dan even contact met me op. Ik denk graag met je mee. (En ik ga je niet overhalen om mee te doen, we kijken samen wat passend is.) 

Ook als je juist wel eens bij een cirkel bent geweest, maar dat niet precies is wat je zocht, is het goed om even contact op te nemen met me. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten vrouwencirkels. Ik kan je dan iets meer vertellen over mijn manier van werken.

Als begeleider draag ik zorg voor een veilige sfeer en verdieping door middel van een thema en oefeningen. We zitten letterlijk in een cirkel en maken het comfortabel met matten en kussentjes op de mooie houten vloer. Er is thee en iets lekkers.

De precieze invulling zal per avond verschillen, maar vaste ingrediënten zijn een oefening om te landen (zakken in je lijf), een inleiding op het thema van de avond, ruimte om te delen (of dat niet te doen) en een verdiepende oefening. Ik neem je bijvoorbeeld mee in een krachtige visualisatie, diepe ontspanning, een onderzoek naar je belemmerende overtuigingen, een effectieve tool om je brein tot rust te brengen of een oefening vanuit familieopstellingen.

Na elke cirkel ontvang je een oefening per mail om thuis te doen. Bijvoorbeeld een audio opname van een visualisatie of een simpele instructie van een breinoefening.

Daarnaast kun je altijd contact met mij opnemen als er iets bij je speelt binnen of buiten de cirkel. We zijn met elkaar op reis en je mag om hulp vragen.

Nee 😉 Er bestaan heel veel verschillende soorten vrouwencirkels. En ik weet natuurlijk niet precies wat jij zweverig vindt. Maar ik hou ervan als het ook praktisch en met beide benen op de grond is. In de cirkel gaat het wel over voelen en energie. We doen ook meditatie/visualisatie oefeningen. En tegelijk zitten we met onze billen stevig op de grond. Ik maak ook graag een grapje of luchtige opmerking tussendoor.

Een vrouwencirkel is in mijn ogen veel meer dan een beetje kletsen en thee drinken. Daarom draag ik als begeleider zorg voor een stevige bedding en oefeningen die inzicht, verdieping of een nieuwe ervaring geven.

Een vrouwencirkel is ook geen praatgroep of therapie. We gaan niet elkaars problemen oplossen of advies geven. Ieder draagt zichzelf.

Wel is er ruimte om te delen (je bepaalt altijd zelf wat en hoeveel) en luisteren we met aandacht naar elkaar.

Je bent van harte welkom met alles wat er is. Ik weet dat het voor sommige vrouwen heel spannend is. Stel je eens voor, hoe zou het zijn om je veilig te voelen in een groep vrouwen? Stel dat je dat zou kunnen ervaren? Veilig was het meest genoemde woord in de reacties op de vrouwencirkel van 18 november.

De vraag is: waar wil jij meer van in je leven? En wil je dat nu of over een tijdje?

En weet me te vinden om even te overleggen.

Jij bepaalt natuurlijk wat er wel en niet in je leven past. Maar juist als je weinig ruimte ervaart, nodig ik je van harte uit. Hoe zou het zijn om meer innerlijke ruimte te ervaren? Beter te voelen welke keuzes jij wil maken? Wat voor jou kloppend is en wat niet? Daar helpt de cirkel bij!

Jazeker. Neem even contact met me op als betaling in één keer een probleem vormt. Ik reken geen extra kosten voor betalen in termijnen.

Scroll naar boven
Scroll naar top