Reacties na de Reis van Verbinding
"Ik vind de vrouwencirkel heel waardevol en dat is zeker dankzij jou. Jij creëert een open en veilige sfeer door je energie en wat je inbrengt. Ik ervaar je als gelijkwaardig en warm en je leeft wat je uitdraagt. Samen met de andere vrouwen is iedere cirkel avond een fijn thuiskomen in mezelf en met elkaar. Zo was ik in het begin heel huiverig om te delen en nu deel ik wat ik voel dat geuit mag worden. Verbinding is nog niet makkelijk voor mij, maar ik merk wel dat ik mede door de cirkel, meer verbinding ervaar, ook buiten de cirkel en met mijn dochter. Ik verlang naar meer verbinding en maak daar stappen in. De oefeningen die we meekrijgen helpen me in het leven. Op naar nog meer verbinding en vrijheid!"
Lincey Philipsen
review vrouwencirkel culemborg
review vrouwencirkel culemborg
review vrouwencirkel culemborg
"Ik ben meer gaan staan voor wie ik ben. Ik twijfel minder of ik er mag zijn met alles wat ik in me heb, yin en yang samen, en mijn emoties, die onderdeel zijn van hoe ik de wereld beleef. Ik denk nu dat ik mezelf meer accepteer dan daarvoor en dat vind ik een hele mooie oogst!

In de cirkel had ik mooie ontmoetingen. Het delen van innerlijke processen inspireerde mij om dieper te kijken naar wat er zich bij mij afspeelde en hoe ik hiermee verder wilde. Door samen en alleen oefeningen te doen werden er ‘luikjes’ opengezet die anders (waarschijnlijk) gesloten waren gebleven. Bijvoorbeeld naar het kwetsbaar durven zijn in een groep en het trouw durven zijn aan wie ik ben.

Ik was best vaak moe als ik naar de cirkels ging, maar ik kreeg er een hoop energie en rust voor terug. En doordat het veilig voelde in de cirkel, kon ik de verbinding echt aangaan."
Elise
“Ik voel meer zachtheid en kan voelen wat klopt voor mij.”
Anoniem
“Ik heb me heel welkom gevoeld."
Anoniem
"Ik kan zijn wie ik ben."
Anoniem
“Fijn dat het niet alleen praten was met elkaar, maar ook op een andere manier contact maken. De oefeningen waarbij je in contact bleef met jezelf en tegelijk connectie maakte met een ander waren heel waardevol.”
Anoniem
“Het open delen vond ik fijn. Daardoor ging ik mezelf ook beter begrijpen. Ik voel me zelfverzekerder.”
Anoniem
“Ik word gewoon blij door naar Fransien te kijken. Ze is heel enthousiast over wat ze doet en zit op haar plek.”
Anoniem
“Ik vond het heel fijn om elke maand een incheckmoment te hebben bij mezelf.”
Anoniem
“Ik heb gevoeld hoe sterk ook juist mijn zachte, vrouwelijke kant is. Mijn zachtheid mag er zijn.”
Anoniem
“Fantastische begeleiding. Ik was echt onder de indruk van hoe Fransien de cirkel leidde.”
Anoniem
“Ik realiseer me dat iedereen een verhaal heeft waardoor ik minder oordeel.”
Anoniem
“De cirkels hebben me laten nadenken, dingen helder gemaakt. Daardoor heb ik mezelf beter leren kennen en voel ik me sterker en zelfverzekerder.”
Anoniem
"Ik heb ontdekt dat het heel fijn is om op een andere manier verbinding met mensen te kunnen ervaren die je eigenlijk niet goed kent.

Fransiens open en ontwapende houding zorgt ervoor dat alles er mag zijn zonder oordeel.

De avonden waren prettig en gaven veel inzicht in mezelf. Het heeft me verdieping gebracht. Ik voel me meer in verbinding met mezelf."
Laura
"De cirkel was elke maand een rustpunt om stil te staan bij wat ik wil en voel. Het heeft me helderheid gebracht, vooral tijdens de begeleide meditaties. Ook vond ik het heel mooi dat we zoveel konden delen.

Fransien is heel rustig en biedt veel ruimte. Ik vond het fijn dat ze inspeelde op wat er op dat moment speelde."
Nienke
Ik dacht in eerste instantie dat een vrouwencirkel niks voor mij was, maar het heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik heb geleerd om ruimte te geven aan mijn gevoelens, zonder te oordelen. Dat zorgt dat de spanning minder oploopt van binnen.”
Anoniem
"De cirkels waren warm en verbindend. Een plek om te zijn en te landen. Een plek waar je gewoon even mag zijn en waar niet per se vriendschap hoeft te ontstaan, maar waar we juist als vrouwen elkaar volledig steunen vanuit onze vrouwelijke energie.

Het is echt anders dan ‘gewoon met vriendinnen kletsen’. Ik was geraakt door de zachtheid en kwetsbaarheid die er mag zijn. Geen adviezen, maar alleen delen en voelen.

Ik heb ervaren met mezelf in verbinding te zijn en tegelijkertijd écht contact te maken met een ander. De avonden hebben er aan bijgedragen dat ik me veel steviger voel dan een half jaar geleden.

Fransien is puur en ik vind het knap hoe ze ook echt een voorbeeld is in de groep van hoe je connectie blijft maken met wat je zelf voelt tijdens de cirkel.”
Zoé ten Brink, projectleider onderwijs
"De cirkel geeft verdieping en bezinning en verbinding met jezelf en anderen en dat is iets waar we in deze tijd allemaal naar snakken volgens mij.

In de cirkel heb ik geleerd om midden in een groep bij mezelf in te checken en bij mezelf te blijven in contact met de ander, en zo niet, dan in elk geval weer terug te kunnen komen bij mezelf tijdens het contact met de ander.

Wat ik fijn vind aan Fransien is haar menselijkheid. In hoe ze haar eigen menselijkheid durft te laten zien, maar ook in hoe - met haar gave de ander zo welkom te heten - de menselijkheid van iedereen er zo mocht zijn. Ze heet ons welkom zoals we zijn."
Margriet, orthopedagoog
Reacties na de Vrouwencirkel op 18 november 2023
“Vrijdag vond ik superfijn! Veilig, warm en open. Door de momenten die je deed met een geleide meditatie kon ik helemaal meegaan en bij mijn gevoel komen. Wat doe je dat goed! Dus ja, ik heb nu al punten / inzichten waar ik echt mee aan de slag kan, dat vind ik heel fijn, lekker praktisch. Je humor tussendoor vind ik ook heel erg prettig.”
Brechtje
“Dank! Voor de fijne, veilige plek. Mooie groep vrouwen bij elkaar. Fijn dat je mijn verlangen weer aanwakkerde!! Dank voor de inzichten. Na de eerste visualisatie kon ik goed voelen dat het echt te lang geleden was dat ik daar/zo dichtbij mezelf was geweest.”
Anoniem
“Ik vond vrijdagavond heel fijn om mee te maken. De herkenbare problemen van de andere vrouwen zijn ook mijn problemen. Ik heb altijd gedacht dat ik zo anders ben dan een ander. De manier waarop jij de avond leidde ging heel natuurlijk. Ik voelde me veilig en ook gehoord. Ik mocht zijn wie ik ben. En dan ook nog al die lekkere hapjes...”
Yvonne
“Ik vond het heel bijzonder. Was erg onder de indruk.”
Anoniem
“Goeiemorgen lieve Fransien, ik vond het heel fijn gisteren! Normaal gesproken kan ik niet slapen als ik ’s avonds een activiteit heb. Daar had ik gisteren geen last van. Je zette een sfeer neer, waarin ik heel dicht bij mezelf kon blijven, in de rust en vertraging. Een prima slaapmutsje 🙂 Maar bovenal fijn om hierin mezelf én anderen te ontmoeten. Dankjewel.”
Marlí
Scroll naar boven
Scroll naar top