Vrouwencirkel Culemborg
Dragen & Gedragen Worden

Een serie speciaal voor professionals die werken met mensen. Bijvoorbeeld als coach, therapeut, in de zorg of in het onderwijs. Of vrouwen met een ander type baan die merken dat ze in hun werk veel meeleven met collega’s of zich aanpassen aan anderen.

Deze cirkel is voor jou als je er graag voor anderen bent en het gewoon vindt om veel te geven.

Misschien krijg je geregeld te horen dat je ook goed voor jezelf moet zorgen.
 
Of merk je dat je leeg bent of juist totaal overprikkeld als je veel met anderen bent geweest.

Je draagkracht wordt vergroot op het moment dat je je gedragen voelt.

In de veilige bedding van de cirkel gaan we samen op onderzoek uit.

Wat draag je?

Van jezelf. Van de ander. Bewust en onbewust.

En voel jij je gedragen?

In je eigen lijf en je eigen bekken. In je familiesysteem. In een groep vrouwen. In het leven.

De Vrouwencirkel is een plek waar je stil kunt staan.

Waar je jezelf mag zijn met alles wat er is.

Waar je diepe ontspanning ervaart.

Waar je je verbindt met jezelf, met jouw vrouw-zijn en met andere vrouwen.

Waar je je gedragen voelt.

Als je meedoet met deze serie, krijg je

 ♡ Inzicht èn praktische oefeningen voor het vergroten van jouw draagkracht en innerlijke stevigheid.

 ♡ Elke maand een plek voor jezelf waar je ontspant en geïnspireerd wordt.

 ♡ Voeding voor de verbinding met jezelf en jouw vrouw-zijn.

 ♡ Een vaste groep vrouwen waarmee je je kunt verbinden en je gedragen kunt voelen.

 ♡ Een appgroep om met elkaar te delen (geen spam) en voor vragen en inspiratie.

 ♡ Voorafgaand aan de eerste cirkel een telefonisch gesprek met mij waarin we je verwachtingen en verlangens bespreken. Zodat ik de inhoud van de cirkels kan afstemmen op de behoeften en wensen in de groep.

Waar & Wanneer

Eens per maand op vrijdagmiddag van 13.30  tot 15.30 uur
In Studio het Hof in het centrum van Culemborg

Data: 15 maart, 12 april, 10 mei, 7 juni en 5 juli 2024

Er is plek voor maximaal 8 vrouwen.

Reacties na eerdere vrouwencirkels
"De cirkels waren warm en verbindend. Een plek om te zijn en te landen. Een plek waar je gewoon even mag zijn en waar niet per se vriendschap hoeft te ontstaan, maar waar we juist als vrouwen elkaar volledig steunen vanuit onze vrouwelijke energie.

Het is echt anders dan ‘gewoon met vriendinnen kletsen’. Ik was geraakt door de zachtheid en kwetsbaarheid die er mag zijn. Geen adviezen, maar alleen delen en voelen.

Ik heb ervaren met mezelf in verbinding te zijn en tegelijkertijd écht contact te maken met een ander. De avonden hebben er aan bijgedragen dat ik me veel steviger voel dan een half jaar geleden.

Fransien is puur en ik vind het knap hoe ze ook echt een voorbeeld is in de groep van hoe je connectie blijft maken met wat je zelf voelt tijdens de cirkel.”
Zoé ten Brink, projectleider onderwijs
"De cirkel geeft verdieping en bezinning en verbinding met jezelf en anderen en dat is iets waar we in deze tijd allemaal naar snakken volgens mij.

In de cirkel heb ik geleerd om midden in een groep bij mezelf in te checken en bij mezelf te blijven in contact met de ander, en zo niet, dan in elk geval weer terug te kunnen komen bij mezelf tijdens het contact met de ander.

Wat ik fijn vind aan Fransien is haar menselijkheid. In hoe ze haar eigen menselijkheid durft te laten zien, maar ook in hoe - met haar gave de ander zo welkom te heten - de menselijkheid van iedereen er zo mocht zijn. Ze heet ons welkom zoals we zijn."
Margriet, orthopedagoog
"Ik heb ontdekt dat het heel fijn is om op een andere manier verbinding met mensen te kunnen ervaren die je eigenlijk niet goed kent.

Fransiens open en ontwapende houding zorgt ervoor dat alles er mag zijn zonder oordeel.

De avonden waren prettig en gaven veel inzicht in mezelf. Het heeft me verdieping gebracht. Ik voel me meer in verbinding met mezelf."
Laura
“Ik dacht in eerste instantie dat een vrouwencirkel niks voor mij was, maar het heeft me dichter bij mezelf gebracht.

Ik heb geleerd om ruimte te geven aan mijn gevoelens, zonder te oordelen. Dat zorgt dat de spanning minder oploopt van binnen.”
Anoniem
"De cirkel was elke maand een rustpunt om stil te staan bij wat ik wil en voel. Het heeft me helderheid gebracht, vooral tijdens de begeleide meditaties. Ook vond ik het heel mooi dat we zoveel konden delen.

Fransien is heel rustig en biedt veel ruimte. Ik vond het fijn dat ze inspeelde op wat er op dat moment speelde."
Nienke
Fransien Walton

Hoi, ik ben Fransien

Ik geloof dat de wereld mooier is als jij jezelf bent. Als jij je verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen. En de ruimte en vrijheid voelt om keuzes te maken die voor jou kloppen.

Al ruim 10 jaar begeleid ik mensen als coach en trainer. Ik werk specifiek met vrouwen, omdat ik denk dat de wereld vrouwen nodig heeft die leven vanuit verbinding met zichzelf en hun talenten.

Ik ben onder andere geschoold in NLP, Systemisch Werk (familieopstellingen), het Enneagram, Vrouwelijk Leiderschap en werken met overtuigingen, gezondheid, stress en trauma (Psych-K, Live the Connection, het Alexander Concept).

Het belangrijkste wat ik doe in mijn werk is een veilige ruimte creëren waarin persoonlijke groei mogelijk is. Zie ook mijn blog over Holding Space.

Ik kijk erg uit naar deze serie cirkels over Dragen en Gedragen Worden.

Je bent van harte welkom!

Antwoorden op mogelijke vragen

Heb je nog niet eerder een cirkel bijgewoond en twijfel je of het iets voor je is? Of vraag je af of mijn manier van werken bij je past?

Maak dan een afspraak voor een kennismaking met mij (telefonisch of via zoom). Ik voel graag met je mee. En ik ga je niet overhalen om mee te doen. We kijken samen wat passend is.

Daar komen we het snelste achter als je even contact met me opneemt. Als het thema van de cirkel je aanspreekt, neem dan even contact met me op.

Mijn cirkels zijn een combinatie van delen (met een talking stick), inleiding op een thema en oefeningen met beweging, adem, visualisatie, aanraking, ontmoeting.

In deze serie gaan we samen op onderzoek uit rond het thema Dragen en Gedragen Worden.

Als begeleider draag ik zorg voor een veilige sfeer. We zitten letterlijk in een cirkel en maken het comfortabel met matten en kussentjes. Er is thee en iets lekkers.

Na elke cirkel ontvang je een oefening per mail om thuis te doen. Bijvoorbeeld een audio opname van een visualisatie of een simpele instructie van een breinoefening.

Daarnaast kun je altijd contact met mij opnemen als er iets bij je speelt binnen of buiten de cirkel. We zijn met elkaar op reis en je mag om hulp vragen.

Nee 😉 Er bestaan heel veel verschillende soorten vrouwencirkels. En ik weet natuurlijk niet precies wat jij zweverig vindt. Maar ik hou ervan als het ook praktisch en met beide benen op de grond is. In de cirkel gaat het wel over voelen en energie. We doen ook meditatie/visualisatie oefeningen. En tegelijk zitten we met onze billen stevig op de grond. Ik maak ook graag een grapje of luchtige opmerking tussendoor.

Een vrouwencirkel is in mijn ogen veel meer dan een beetje kletsen en thee drinken. Daarom draag ik als begeleider zorg voor een stevige bedding en oefeningen die inzicht, verdieping of een nieuwe ervaring geven.

Een vrouwencirkel is ook geen praatgroep of therapie. We gaan niet elkaars problemen oplossen of advies geven. Ieder draagt zichzelf.

Wel is er ruimte om te delen (je bepaalt altijd zelf wat en hoeveel) en luisteren we met aandacht naar elkaar.

Je bent van harte welkom met alles wat er is. Ik weet dat het voor sommige vrouwen heel spannend is. Stel je eens voor, hoe zou het zijn om je veilig te voelen in een groep vrouwen? Stel dat je dat zou kunnen ervaren? Veilig was het meest genoemde woord in de reacties op de vrouwencirkel van 18 november.

De vraag is: waar wil jij meer van in je leven? En wil je dat nu of over een tijdje?

En weet me te vinden om even te overleggen.

Jij bepaalt natuurlijk wat er wel en niet in je leven past. Maar juist als je weinig ruimte ervaart, nodig ik je van harte uit. Hoe zou het zijn om meer innerlijke ruimte te ervaren? Beter te voelen welke keuzes jij wil maken? Wat voor jou kloppend is en wat niet? Daar helpt de cirkel bij!

Jazeker. Neem even contact met me op als betaling in één keer een probleem vormt. Ik reken geen extra kosten voor betalen in termijnen.

Doe je mee met Dragen en Gedragen Worden?

Scroll naar boven
Scroll naar top